Snoei-tuinadvies of workshop snoeien bij Trendtuin Tuinontwerp: 

Elk jaar moet er in de tuin worden gesnoeid en planten worden gescheurd. Voor veel mensen is dat een lastig klusje. Wanneer en hoe moet elke struik of boom gesnoeid worden. Ik kan je het benodigde snoei-tuinadvies op maat en in je eigen tuin geven.

Ook kun je met een klein groepje een workshop voor  1 dag of dagdeel boeken. Het snoei en tuinonderhoud kan zo voor iedereen met of zonder groene vingers helemaal duidelijk worden.
We gaan dan in de tuin van een van de cursisten aan de slag.  Bij een boeking van een hele dag zorg ik voor een lekkere lunch.  Na de lunch gaan we in de tuin van een andere cursist aan de slag. Na afloop krijgt u een handig naslagwerk zodat u het geleerde altijd na kunt kijken. Neem voor meer informatie over de snoeicursus contact op.

Snoeitips van Anja van den Heiligenberg:

Snoeien begint met goed gereedschap. Een botte snoeischaar zorgt voor rafels rond de snoeiwond, dit geeft kans op aantasting van bijvoorbeeld schimmels. Dit moeten we natuurlijk zien te voorkomen.

Voordat er gesnoeid wordt  moet je goed kijken welke takken er weggehaald moeten worden. De structuur van de struik of boom moet goed in balans blijven. U kunt het beste de takken van heesters zo diep mogelijk terug knippen. Dit is heel belangrijk voor de gezondheid van de struik. Snoeien net boven een plaats waar een jonge scheut naar buiten gericht is zorgt voor een mooi groei-effect. Deze scheut zal verder groeien en daardoor blijft de structuur van de struik open. Schurende en over elkaar groeiende takken weghalen. Hierdoor kan de beplanting vrij groeien en ontstaan er geen storende groei-effecten die er voor kunnen zorgen dat de beplanting minder gezond is.

Niet alle bomen en heesters kunt u snoeien tijdens een vorstperiode ,andere weer niet in de groeimaanden.  Neem contact op voor verdere uitleg. Trendtuin Tuinontwerp is u graag van dienst voor het geven van een snoei-tuinadvies.

Snoei-tuinadvies

snoei-tuinadvies

Snoei-tuinadvies

workshop snoeien

Snoei-tuinadvies workshop snoeien

Het resultaat van snoei

  Meer informatie?

  Anja van den Heiligenberg Trendtuin Tuinontwerp

  Graafsebaan 33
  5384 RS Heesch

  M: 06 121 939 38

  E: anja@trendtuin.nl