Tuinaanleg en beplantingsplannen / prairiebeplanting

Beplanting is altijd persoonlijk . Door een uitgebreid gesprek over uw  wensen en voorkeuren is het belangrijk dat er variatie in hoogte,  vorm en kleur in de beplanting komt. Veel variatie zorgt ook voor leven in de tuin, vlinders, insecten en daardoor weer vogels.

Er wordt rekening gehouden met zon/schaduw grondsoort en welke sfeer u wilt. Ook is het belangrijk dat de tuin bij u en uw huis past.

Het beste is dat alle seizoenen te zien zijn en dat de tuinaanleg en beplantingsplannen /prairiebeplanting goed bijgehouden wordt. U kan in het voorjaar bloesembomen/struiken , planten met voorjaarsbloemen en bollen en knollen gebruiken. Zomerbloei spreekt voor zich en in de herfst en winter zorg ik dat het prachtige verval is te zien door structuurplanten en planten met herfstverkleuring en bessen en bottels te gebruiken. Wintergroene planten en hagen zorgen ook voor structuur en duidelijke lijnen in uw tuin.

Het is voor mij erg belangrijk dat er elk seizoen wat nieuws is te zien zodat uw tuin altijd blijft boeien. Tuinaanleg en beplantingsplannen / prairiebeplanting kan hier in een wezenlijk verschil maken.

Ook een renovatie van borders is een mogelijkheid. Er wordt dan gekeken of/en welke planten, bomen en struiken hergebruikt kunnen worden. Met een hergroepering van bestaande beplanting of toevoegen van bijvoorbeeld siergrassen kan uw saaie gedateerde tuin er weer helemaal tijdloos uitzien en kan jaren mee.

Als u de tuin  wilt laten aanleggen dan kan ik bemiddelen met een hovenier. Ook kunt u de tuin zelf aanleggen. Er worden dan duidelijke detailtekeningen en een handleiding gemaakt. Het is ook mogelijk dat ik alle planten bestel en laat afleveren. Ik kom dan samen met u de planten uitzetten zodat ze op de goede plaats staan. Vanzelfsprekend ontvangt u hiervan vooraf een offerte. Op deze pagina vindt u ook informatie over tuinaanleg en prairiebeplanting

Ook is het mogelijk om voor prairiebeplanting een beplantingsplan te laten maken of te bestellen. Prairiebeplanting is een combinatie van vaste planten en siergrassen wat een natuurlijke uitstraling heeft en het hele jaar kleur en beweging in uw tuin geeft. Het voordeel van een prairieborder is dat het onderhoud na een jaar 1/3 is van wat een gewone border nodig heeft. Door de speciale afdeklaag en de juiste planten komt er veel minder onkruid in de tuin. Tip: volg ons op Facebook voor en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen in en om de tuin.
Of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hieronder enkele voorbeelden van tuinaanleg en beplantingsplannen / prairiebeplanting: